Lendon megbetegedett

2023.10.24. 19:00

Mentsük meg a hős mentőkutya életét! (frissítve)

Lendon, a magyarpolányi székhelyű, Kulcsár József vezette Kulcsár Kutató – Mentőkutyás Szolgálat tizenegy éves németjuhász mentőkutyája beteg lett, közölte lapunkkal Kulcsár József. Hozzátette, október 24-én meg kell műteni, egy daganatot kell eltávolítani a hős négylábú szervezetéből. A műtét és az azt követő felépülés orvosi költségei jelentős kiadást jelentenek, ezért a segítő szervezetnek anyagi támogatásra van szüksége.

Kovács Erika
Kulcsár József és Lendon Magyarpolányban, idén februárban
Fotó: Kovács Erika/Napló

- Aki tud segíteni Lendonnak, kérem, az alapítvány számlaszámára utalja támogatását: HU10 10400810-50526753-57801000. A szervezet adószáma: 18849611-1-19, közölte Kulcsár József.  

A hős négylábúról és gazdájáról lapunkban idén februárban Holtan találta meg az anyát és négy gyermekét a németjuhász: földi pokol Törökországban címmel írtunk. Közöltük, elcsukló hangon beszélt Kulcsár József, a magyarpolányi Kulcsár Kutató-Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány elnöke arról, amikor egy fiatal anyát és négy gyermekét – a legkisebb négyéves volt – találta meg holtan Lendon nevű németjuhász kutyája Törökországban, a földrengés sújtotta városban.

Kulcsár József azt mondta, ilyen borzalmakat még soha nem látott. Városok váltak a földdel egyenlővé, az utcákon kétségbeesett, síró emberek keresik a romok alatt rekedt családjukat, hozzátartozóikat, zokogva kérik a mentésben résztvevőket, hogy keressék meg rokonaikat, nincsenek szavak arra, amilyen szörnyű körülmények vannak Törökországban. Kulcsár József és kutyája a Magyar Református Szeretetszolgálat kérésére utazott a földrengés helyszínére. 

FRISS: Kedd este érkezett a szomorú hír, hogy Lendon sajnos nem élte túl a műtétet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában