Továbbtanulás

2023.10.10. 20:00

Pályaválasztási és szakmabemutató napot szerveztek az ActiCityben

A Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Pályaválasztási és szakmabemutató napot szervezett a továbbtanulás előtt álló, általános és középiskolai tanulmányokat folytató fiatalok és szüleik, valamint a szakmák iránt érdeklődő felnőttek részére.

Veol.hu

Fotó: Nagy Lajos

A rendezvény résztvevői megismerkedhettek a Veszprém vármegyében működő közép- és felsőfokú oktatási intézmények képzési kínálatával és tájékoztatást kaphattak a tanulható szakmákról úgy, hogy az adott mesterség egy-egy munkamozzanatát ki is próbálhatták. A programra 37 iskola 1022 fővel, 28 településről regisztrált, akik csoportosan, tanáraik kíséretében látogattak el az eseményre, amelyre délután egyénileg, szüleikkel érkeztek az általános iskolai és gimnáziumi diákok. 

A rendezvény sikeres lebonyolításában 30 középiskola és további kilenc szervezet és cég – más mellett az Audi, a Balatoni Hajózási Zrt., a NAK, vagy éppen az Iparkamara – működött közre. Információnk szerint a szülők részt vehettek a továbbtanulással kapcsolatos tájékoztató előadáson, a Veszprém Megyei Pedagógia Szakszolgálat munkatársa pedig egyéni pályaválasztási tanácsadást tartott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában