Veol podcast

2023.10.28. 20:00

Rengeteget köszönhet Veszprém a KRAFT integrált város és vidéke koncepciónak

Komaniczki Zoltán
Miszlivetz Ferenc
Forrás: iASK

A kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének alapítója és főigazgatója; professzor, a Pannon Egyetem egyetemi tanára, a Társadalomtudományi Kutatóközpont Politikatudományi Intézetének tudományos tanácsadója, a KRAFT integrált város és vidéke koncepció kidolgozója; számos díjban és elismerésben részesült, köztük megkapta a Magyar Köztársaság Lovagkeresztjét – a műsor vendége Miszlivetz Ferenc.

A beszélgetés során Miszlivetz Ferenc bemutatja a KRAFT Kreatív város – Fenntartható vidék koncepciót. Emlékeztetett, hogy korábban Veszprémben is megjelent a program; ekkor kezdte foglalkoztatni a városvezetést a később nagy sikerrel megvalósított ötlet, hogy Veszprém a térséggel együtt dolgozza ki az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerésére készített pályázatát. A főigazgató-professzor meggyőződése, hogy  Veszprém leginkább ennek köszönheti az EKF-sikerét. Fontosnak tartja a ragaszkodást a helyi értékekhez, ebben látja a közösségek megtartó erejének garanciáját.

A mikrofonnál Komaniczki Zoltán. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában