Kijárták az utat a fiataloknak

2023.10.08. 15:30

Szépkorúakat köszöntöttek Balatonfüreden

A szépkorúakat köszöntötték Balatonfüreden, a Balaton Szabadidő- és Konferenciaközpontban a város önkormányzata és a Szociális Alapszolgáltatási Központ szervezésében az idősek napja alkalmából.

Kovács Erika

Bóka István polgármester Balatonfüred város díszoklevelét adta át Fülöp Lajosnénak és Végh Ferencnének, a Nők a Balatonért Egyesület két képviselőjének

Forrás: Füred TV/Bán László

Bóka István megköszönte a szépkorúak több évtizedes munkáját, hogy nehéz körülmények között is tették a dolgukat, megépítették az ifjabb generáció számára a jelent, amelyben ők már egy újabb nemzedék jövőjét alapozzák meg. – Köszönöm, hogy becsülettel, tisztességgel felnevelték gyermekeiket, tanácsaikkal, tapasztalatukkal könnyebbé tették az életüket. Kijárták az utat, hogy gyermekeiknek már könnyebb legyen végigmenni rajta – fogalmazott a polgármester. Hozzátette, segítségükkel ápoljuk hagyományainkat, és mindenki sok szeretettel gondol rájuk az év minden napján, mert múlhatatlan szeretetükkel, töretlen gondoskodásukkal, kikezdhetetlen bölcsességükkel mindig rendelkezésre állnak. 

Nehéz körülmények között is tették a dolgukat, megépítették az ifjabb generáció számára a jelent
Forrás: Füred TV/Bán László 

Az ünnepi gondolatok után a polgármester Balatonfüred város díszoklevelét adta át Fülöp Lajosnénak és Végh Ferencnének, a Nők a Balatonért Egyesület képviselőinek. Elhangzott, mindketten szorgalmasan gondozzák az arácsi református temetőben nyugvó reformkori színésznők sírját, hozzájárultak az ottani Cholnoky park környezetének rendben tartásához, szervezik és koordinálják a városrész karácsonyfája felállítását, díszítését.    

Az ünnepség hangulatáról a Kék Balaton Dalkör és Jehoda Ferenc zenész gondoskodott, Nagy Viktória és Mórocz Sándor, az Orfeum Operett Musical Társulat művésze pedig Huszka Jenő és Kálmán Imre operettjeiből adta elő a legismertebb dalokat. Az eseményen ebéddel kínálták a meghívottakat, majd ajándékcsomagot adtak át nekik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában