"Nemcsak külcsín, hanem belbecs is"

2023.10.20. 10:00

Szupermenzát adtak át a veszprémi Báthory-iskolában

A Hungast cégcsoport alakította át a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola menzáját egy 40 millió forintos beruházás keretein belül.

Juhász-Léhi István

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az avatóünnepségen Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere elmondta, három évvel ezelőtt hosszú távú, tízéves közbeszerzést indítottak el a gyermekétkeztetés kapcsán, akkor a szerződésben kikötötték azt, hogy milyen típusú fejlesztéseknek kell megvalósulnia. Azóta a felújítások megtörténtek: elkészültek az étkezők, és jelenleg is folyamatban vannak újítások. Úgy fogalmazott, hogy örömteli, amikor egy iskolában megújulhat az étkező, hiszen az egyfajta közösségi tér is a diákok számára, ugyanakkor fontos, hogy egészséges, minőségi, jó ételek kerüljenek az asztalokra. Az alpolgármester szerint fontos az is, hogy modern, tiszta, igényes környezetben tudjanak étkezni és együtt lenni az iskolában a gyerekek. Hozzátette: az Európa Kulturális Fővárosa program is támogatta a felújítást. 

Enyedi Csaba, a Hungast kommunikációs igazgatója azzal kezdte, kevesen tudják, de a szupermenza program "nemcsak külcsín, hanem belbecs is". Az egész évekkel ezelőtt onnan indult, hogy egészségessé szerették volna tenni a gyerekek táplálkozását, valamint trendivé azt, ami egészséges, mert szerinte ez a kettő nem mindig jár kéz a kézben. Ezért aztán a konyhatechnológiai fejlesztéseket vették alapul, ahol sokkal modernebb körülmények között és lényegesen energiatakarékosabb módon tudják elkészíteni azokat a kedvelt fogásokat, amikre korábban más módszerekkel volt lehetőség. Mindezek mellett korszerű edukációs tartalmakkal látják el ezeket az étkezőket. A színes székek, lámpák, a könnyed kivitel pedig kellemes étkezési környezetet teremtenek a gyermekeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában