Közlekedés

2023.10.20. 11:26

Te se maradj le! - Ünnepi változások a vasút menetrendben

A vonatok október 22-én az ünnepnapi, 23-án a vasárnapi, 24-én pedig már a munkanapi menetrend szerint közlekednek – közölte a vasúttársaság.

Benkő Péter

Az IC-vonatokhoz plusz kocsikat csatolnak Fotó: Benkő Péter

 Várhatóan sokan kelnek útra, ezért érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, a jegyváltáshoz igénybe venni az ötszázalékos kedvezményt nyújtó online jegyvásárlást a interneten vagy a MÁV mobilalkalmazásban.

A kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei a többi hétvégén megszokottnál nagyobb kapacitással, plusz kocsikkal közlekednek. A vasúttársaság menetrendi keresőjében nyomon követhető egy vonat ülőhely-foglaltsága a helyjegy-eladások alapján, így az utasok kiválaszthatják a még szabad ülőhellyel rendelkező helyjegyes vonatokat.

Az eddigi tapasztalatok alapján a Budapest-Déli–Veszprém–Szombathely, illetve Budapest–Zalaegerszeg viszonylatú Bakony és Göcsej InterCity vonatokhoz 2-3 kocsival többet kapcsolnak.

A hosszú hétvégén megnövekedett utazási igény várható, emiatt érdemes elővételben, akár napokkal korábban megváltani a menetjegyeket. Vasúti jegyváltáshoz az utasok ötszázalékos kedvezménnyel használhatják az online jegyvásárlást. A webes felület és az applikáció közös felhasználói fiókkal használható. Vásárláskor így is fontos ellenőrizni, hogy az utazáshoz szükséges valamennyi jegyet megkapta-e az utas (menetjegy, kerékpárjegy, kerékpár-helyjegy), így elkerülhető, hogy többen szálljanak fel a vonatra, mint ahány férőhely van.

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményrendszerrel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt október 20-án 10 órától október 23-án éjfélig vehetik igénybe a vonatokon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában