Idősek napja

2023.10.06. 07:00

Tisztelet a szépkorúaknak!

Az idősek világnapjáról Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye a Vörösmarty úti otthonházban is megemlékezett. Az eseményen az otthonház legidősebb lakóit Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Áldozó Tamás polgármester köszöntötte.

Haraszti Gábor

Az életben a fiatalság a főfogás, az öregség a desszert – hangzott el az ünnepségen Fotó: Haraszti Gábor

A Vörösmarty úti otthonházban az intézmény dolgozói 1992 óta minden évben megemlékeznek az idősek világnapjáról, ezzel is kifejezve hálájukat, tiszteletüket, megbecsülésüket azok iránt, akik hosszú, munkában eltöltött évek után az intézmény falai között töltik idős éveiket. Az otthon lakóit és a meghívott vendégeket Bálint Henrietta részlegvezető üdvözölte, Kovács Zoltán országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, mi, fiatalabbak köszönettel tartozunk a bennünket felnevelő szüleinknek, óvóan féltő nagyszüleinknek, hiszen ezt az országot a háború után ők építették fel.

Fotó: Haraszti Gábor

– A Vörösmarty úti épület az elmúlt évtizedekben igazi otthonná nőtte ki magát, az itt dolgozók nem munkaként, hanem hivatásként élik meg a hétköznapokat – mutatott rá a képviselő.

Fotó: Haraszti Gábor

Áldozó Tamás polgármester beszédében az időskort kiteljesedésnek nevezte, hiszen most van lehetőség a különböző életszakaszok, tapasztalatok, összegzésére.

– Azt kívánom önöknek, hogy legyen nagyon erős a hitük önmagukban, legyenek biztosak abban, hogy ami mögöttük van, az nagyon szép, értékes és teljes. Legyen annyi aktivitásuk, amelyet irigyelnek mások – mondta a polgármester.

Fotó: Haraszti Gábor

Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető is köszöntötte a szépkorúakat, akik – mint fogalmazott – megvívták már az élet nagy, nehéz csatáit, gondoskodtak szüleikről, nagyszüleikről, felnevelték és útjukra bocsátották gyermekeiket.

– A következő nemzedéknek nagy szüksége van önökre, hiszen sok minden van, amit jobban tudnak a fiataloknál. Az öregedés nem az élet vége, hanem az élet koronája. Bár a fiatal szem mindent élesebben lát, az idős szem viszont mélyebbre tekint. Életük minden szakaszának megvoltak, megvannak és meg is lesznek a maga kihívásai, lehetőségei, szépségei. Idős korban az emlékeknek olyan értékük van, mint a fiatalkori álmoknak. Az életben a fiatalság a főfogás, az öregség a desszert – emelte ki az intézményvezető.

A beszédek után az otthonház két legidősebb lakóját köszöntötték. A 99 éves Kapossy Alajosné Margit néni november 21-én tölti be a 100. életévét, Szabó Mihályné Teri néni pedig október 7-én lesz 94 éves. A rendezvényen egy csokor virággal köszöntötték a Teveli Otthonház legidősebb lakóját, Lampért Karolinát, aki pár napja töltötte be a 99. életévét. A köszöntők után Kossuth Gergő előadóművész zenés összeállítása zárta az ünnepséget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában