Szeretteink bennünk élnek

2023.10.29. 17:00

Utat tör a gyász, így készülünk a halottak napjára - képgaléria

A mindenszentek és a halottak napja az emlékezés időszaka.

Cseh Zoltán

Így emlékezünk

Fotó: Fülöp Ildikó

A mindenszentek a keresztények ünnepe, az üdvözült lelkek emléknapja, melyet a katolikus keresztény világ november 1-jén tart. Ezt követi másnap a halottak napja. Ez az ünnep azokat az elhunytakat ünnepli, akik nem szentek vagy boldogok, de a családtagjaik és barátaik szerettek és tiszteltek.

Ezeken a napokon emlékezünk és átéljük azt a gyászt, ami egész évben elkísér minket, de a napi rohanás mellett nem teljesedhet ki. A halottak napja egy alkalom arra, hogy megengedjük magunknak a gyász érzését és segít nekünk megemlékezni azokról, akiket szerettünk. Ez gyakran fájdalmas, de engedjük meg magunknak ezt az érzést. 

A halottak napja egy alkalom arra is, hogy ünnepeljük a szeretetet és a reményt. Hiszünk abban, hogy azok, akiket szeretünk, tovább élnek a szívünkben és az emlékeinkben. A szeretetük és a példájuk mindig velünk marad és amíg bennünk élnek, soha nem halnak meg. 

Fülöp Ildikó fotós kollégánk az emlékezés és a gyász előkészületeit örökítette meg Szentkirályszabadján.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában