Népszerűsítik a balatoni halat

2023.10.09. 20:00

Vidám hangulatban: Főzés, horgászat és állatvédelem az alsóörsi strandon

Nyolcadik alkalommal rendeztek halnapot és horgászversenyt Alsóörsön, a strandon az önkormányzat, a Veszprém Vidéki Horgász Egyesület és a Laroba Hotel szervezésében, amelyen részt vett mások mellett Vörösmarty Éva megyei közgyűlési alelnök és Molnár Judit balatonfüredi képviselő, bizottsági elnök, valamint az Olt-Alom Állatvédő Egyesület, hogy népszerűsítse az örökbefogadást, az állatvédelmet, a felelős állattartást.

Kovács Erika

Mosonyi Mária halászlét kínál a vendégeknek. A háttérben Dániel Tamás és Kirchner László Fotó: Kovács Erika

– Népszerűsítjük a balatoni halat, illetve azt, hogy mennyire egészséges és milyen sokféleképpen lehet elkészíteni – mondta Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere. 
Nem volt egyszerű feladata a Gál Tamás mesterszakács vezette zsűrinek, benne Ferenczy Gábor alpolgármesternek és Kirchner László szálloda-társ­tulajdonosnak. Azt mondták ugyanis, hogy nagyon finom ételek készültek. A csapatok számtalan újdonsággal rukkoltak elő, így mások mellett a hajmáskéri Békefi Bálint és Horváth Károly, akik füstölt balatoni ráment, azaz japán levest készítettek. Ehhez balatoni harcsát sütöttek helyben, hozzá tésztát, zöldségeket és főtt tojást tettek, és rámertek egy adag zöldséglevest. 

A halászléfőző versenyt a Kútfúrók csapata nyerte, utánuk következett a Vöröskő csapat, a harmadik helyen Kuti Ferenc csapata és Iszliék osztoztak. A külön kategóriában első lett a Vingelmann Csaba vezette csapat harcsapaprikása, második helyen a balatoni rámennel Békefi Bálinték végeztek, harmadik Gecse Károly és csapata lett, akik hallal töltött palacsintát készítettek görög salátával. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában