Podcast

2023.10.24. 14:00

A világsztárokat is szívesen fotózza a fáradhatatlan veszprémi fotográfus, Gáspár Gábor

Napilapos fotóriporterként kezdte, több díjat is megnyert ebben a minőségében is: 2000-ben az Év újságírója lett, 2005-ben Nyilvánosságért díjat, 2010-ben Szabad Sajtó díjat, 2011-ben Kovácsi - Objektív alapítványi díjat kapott. Legutóbb a veszprémi Vár Ucca Műhely irodalmi és művészeti lap idei 4. számában megjelent fényképeivel hívta fel magára a figyelmet - Iggy Popnak a Gyárkertben június 30-án adott koncertjén fotózott, és készített maradandó értékű képeket a műsor vendége, Gáspár Gábor fotográfus.

Komaniczki Zoltán

Napilapos fotóriporterként kezdte, több díjat is megnyert ebben a minőségében is: 2000-ben az Év újságírója lett Gáspár Gábor

Forrás: Napló

Fotó: Komaniczki Zoltán

Gáspár Gábor
Fotó: Komaniczki Zoltán

A kérdéses kiadvány bemutatóján Gáspár Gábor is ott volt, egy Iggy Pop szám kíséretében vetítette a képeket; a beszélgetés során megosztott néhány érdekességet a feltételekről, a körülményekről, de arról is beszélt, milyennek látta Iggy Pop-t a koncert után – ketten támogatták le a színpadról, és a backstage-ben is a segítőembereibe kapaszkodva állt meg saját lábán a világsztár, miután szívét-lelkét adta ki a fellépésén. 

Gáspár Gábor elmondta, több legendás zenészt fotózott már, így sok más mellett Carlos Santanat, Stanley Clarke-ot, Rory Gallaghert, a Deep Purple-t. Gery Moore-t. Az egyik legfontosabb rendszeres munkája A Tánc Fesztiváljának fotózása, de volt, hogy Portugáliában jelent meg egy tízképes sorozata, vagy éppen egy finnországi utazás élményeit megörökítő képeit állította ki a Szilágyi László Utcagaléria falain, főszerepet vállalt a Veszprémi fák és bokrok című könyv elkészítésében.

Ez itt a VEOL Podcast Pódium. A Mikrofonnál Komaniczki Zoltán. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában