Ünnep

2023.11.08. 14:00

A szépkorúakat köszöntötték Homokbödögén

A település önkormányzatának képviselő-testülete a művelődési házban tartotta idősek napi rendezvényét. Az ünnepségre a község valamennyi hatvan év feletti lakóját meghívták.

Haraszti Gábor

Jó hangulatban telt az idősnapi rendezvény Fotó: önkormányzat

Az eseményen elsőként Farkas Árpád polgármester köszöntötte nyugdíjas társait, külön kiemelve a falu legidősebb hölgy- és férfitagját, a 97 éves Simon Sándorné Emma nénit és a 87 esztendős Frank Ferencet. A beszédet követően néma csenddel és gyertyagyújtással emlékeztek meg azokról, akik már nem lehetnek közöttünk.

A képviselő-testület nevében Obermayer Rita képviselő köszöntötte gyémántdiplomájának átvétele alkalmából Farkas Árpádné tanítót, aki 1963. június 29-én vette át diplomáját a Szombathelyi Tanítóképző Intézetben. A diploma megszerzését követően Homokbödögén tanított egészen nyugdíjaskoráig. Irénke néni munkája során a feladatok sokszínűsége fogadta: pályafutása alatt sok kisdiákot tanított meg írni, olvasni, számolni, osztályfőnökként terelgette tanulóit, majd az iskola igazgatójaként látta el feladatait. 

– Hatvan év nagy idő, amelyet találó módon szimbolizál a gyémánt is, ugyanis a gyémánt kemény és színtelen ragyogású kristályai az életet és az értéket szimbolizálják – fogalmazott Obermayer Rita, aki a díjazottnak további jó egészséget és boldog nyugdíjas éveket kívánt.

A kulturális műsor keretein belül elsőként Buch Tibor énekes lépett a színpadra, aki egy zenei utazásra invitálta a megjelenteket. Repertoárjában megjelentek a szomorú, elgondolkodtató dalok és a táncra hívó, mulatós nóták is. A fergeteges produkció után a helyi óvodások, majd az ugodi iskola hetedik osztályos tanulói aranyos, megható műsorral köszöntötték a szépkorúakat. Az este során jó hangulatot teremtettek a Homokbödögei Néptáncegyüttes, valamint a helyi Sakál-Vokál Baráti Kör énekes csoport tagjai. A kulturális műsort közös vacsora követte, majd közös mulatással, tánccal, nótázással zárult az este. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában