Keresztút

2023.11.06. 15:00

Átadták a Badacsony hegyen lévő kálvária utolsó három stációját

A Badacsony hegyen lévő kálvária utolsó három stációját a napokban adták át Bedy Imre plébános vezetésével.

Szijártó János

Tavaly pünkösdkor adták át a Badacsony hegy tetejére vezető keresztutat, amely a napokban három stációval és Pálos-emlékhellyel egészült ki

Forrás: szervezők

A badacsonytomaji ravatalozótól a régi pálos kolostor feltételezett helyéig húzódó keresztúton II. János Pál pápa boldoggá és szentté avatásáról is megemlékeztek, valamint a Pálos emlékhelyet is felszentelték. A badacsonytomaji temető ravatalozójától induló keresztutat tavaly pünkösdkor adták át, pár száz méterenkénti stációkkal, ahol a pihenés lehetősége is biztosított a kirándulók, vándorok számára. Az ösvényen felfelé haladva a Szent István-kápolnánál érhető el a kálvária. 

Fotó: Szijártó János/Napló

A tervek Jankovics Tibor építészmérnök és Rácz Tamásné Páldy Eszter kert- és tájépítész tervező irányításával készültek, a stációk domborműveit Raffay Dávid szobrászművész alkotta meg. A Golgota három nagy keresztje közül a legmagasabb Krisztusé, megközelíti a négy métert. A badacsonytomaji önkormányzat szép szakrális értékkel gazdagodott, ami tavaly pünkösd óta komoly vonzerőt jelent a vallási turizmus vonatkozásában.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában