Szerelem a tavon

2023.11.12. 07:00

Az év madárfotója: mutatjuk a díjazott felvételt, a fűzfői származású Horváth Tibor képét

A kép Tiszaalpáron készült idén tavasszal: egy szikes tavon, egy úszó lesből sikerült lencsevégre kapnia a gólyatöcs udvarlását.

Veol.hu

Szerelem a tavon. "Nagyon korán kelek, igyekszem jó helyszínt választani, a többi már a madarakon múlik". (Horváth Tibor)

Fotó: Horváth Tibor

Több mint ötven alkotást díjaztak a Birdo – Az év madárfotósa 2023 fotópályázaton. A verseny egyik kategóriájának fődíját a balatonfűzfői származású, jelenleg Gyálon élő Horváth Tibor nyerte el Szerelem a tavon című alkotásával. A fotóstól megtudtuk: a kép Tiszaalpáron készült idén tavasszal: egy szikes tavon, egy úszó lesből sikerült lencsevégre kapnia a gólyatöcs udvarlását. 

Horváth Tiborról korábban is írtunk már a veol.hu-n, tavaly a fődíj mellett több elismerést is hazavihetett ugyanezen a pályázaton, a Varázslatos Magyarország kiadványokban, a National Geographic A nap képe rovatában rendszeresen megjelennek fotói, és több mint tízéves pályafutása során ezeken kívül is számtalan elismeréssel díjazták fotóit. 

Az alábbi videóban például a természetfotók készítésével kapcsolatban is elárul néhány érdekességet:   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában