Állatvédelmi témahét

2023.11.13. 11:30

Csodakutyáknak gyűjtöttek az Egry úti ovisok

Az állatvédelmi témahét keretében a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Alapítvány kutyáinak gyűjtött az Egry Úti Körzeti Óvoda közössége a napokban. Lett bizony sok eledel, nyakörv, de más mellett plédeket is adományoztak.

Juhász-Léhi István

Az átadóünnepségen Ovádi Péter országgyűlési képviselő, állatvédelemért felelős kormánybiztos is részt vett. Sőt, maga is aktívan hozzájárult a gyűjtéshez. Mint kiderült, a két hétig tartó állatvédelmi témahét idején hívták fel a figyelmet a felelős állattartásra. Az Egry Úti Óvoda ugyanakkor egyfajta példa az állatvédelemben a veszprémi oviknak, hiszen az intézmény apraja-nagyja egyaránt kiáll az állatok védelméért. 

A képviselő szerint nagyszerű választás a Kutató-Mentő Alapítvány, hiszen a menhelyek mellett léteznek olyan alapítványok, akik embereket mentenek. Rájuk legtöbbször akkor figyelünk, amikor baj van, ám segíteni akkor tudnak, ha év közben is segítséget kapnak. 

Hirschl János, az alapítvány elnöke – a gyerekek legnagyobb örömére – két labrador kutyájával, Escape-pel és Jokerrel érkezett. A szakember elárulta, a nem mindennapi komoly vizsgák mellett Escape például világszinten első helyezett kutya nyomkövetésben. 

A végén az is kiderült, hogy a legtöbb ajándékot a Panda csoport gyűjtötte, ám természetesen minden gyerek és szülő hozzájárult a nagyszerű adományhoz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában