Diploma

2023.11.01. 08:00

Élethivatásuk az oktatás

Arany-, gyémánt- és vasdiplomás pedagógusokat köszöntött a város önkormányzata október végén a Városházán.

Tisler Anna

Az  emlékdiplomások Fotó: Gyarmati László

Szőke Melinda osztályvezető köszöntőjében kiemelte, hogy az ajkai önkormányzat évek óta igyekszik feledhetetlenné tenni a színes diploma átadását azoknak, akik több évtizeden át generációkat neveltek. Ünnepi köszöntőjében Horváth József alpolgármester kiemelte, hogy az ünnepeltekre, akik hosszú ideig az oktató, nevelő pályán maradtak minden nehézség ellenére, a hűség szép példájaként tekintenek. Feladatuk felelősségteljes volt, amelyet igyekeztek sikeresen teljesíteni. Az emlékdiplomákat Horváth József adta át. 

Vasdiplomát vett át 65 éves pályafutása elismeréseként Frank Lászlóné, Mihályfi Gyuláné, Varga Lászlóné, 60 éve végzett és gyémántdiplomát kapott Jeney Zoltán Miklósné, Krajcsi Tiborné, Takács Ferencné és Tóvári Pálné. Aranydiplomát vett át az 50 éve végzett Horváth Ágnes és Péntek Vendelné. 

– Azzal, hogy az ünnepséget a Városházán az ülésteremben tartjuk, üzenetet szerettünk volna közvetíteni az ünnepelték felé, az öregdiákok, a jelenlegi diákok, a város lakossága felé – kezdte pohárköszöntőjét Dorner László alpolgármester.  –  Azt az üzenetet, hogy mennyire tiszteljük a pedagógustársadalmat, önöket, akik évtizedeken keresztül tanították a városban élő gyermekeket, közülük nagyon sokan boldog és sikeres életét élnek. Az ünnepeltek között van egykori általános iskolai osztályfőnököm, Varga Lászlóné Rózsika néni. Köszönöm a sok munkát, bölcsességet, türelmet, amit kaptunk, pedig csintalan diákok voltunk. Kívánok mindannyiunknak boldogságot, egészséget – fogalmazott az alpolgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában