Pályázat

2023.11.14. 16:00

Elkészült a pápai Petőfi-ház logója

Lezárult az „Áldott legyen a láng, mely utamra rávilágított" - Reformkori utazás Petőfi városában című projekt keretében kiírt logópályázat. Az ünnepélyes eredményhirdetést a Petőfi-házban tartották, ahol Áldozó Tamás a balatonfüredi Takács Milán munkáját hirdette ki győztesnek.

Haraszti Gábor

Takács Milán (háttérben a győztes pályaművel) első alkalommal indult versenyen

Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

A logópályázatot a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma grafikus szakon tanuló diákjai számára hirdették meg, a beérkezett műveket Áldozó Tamás polgármester, Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője, Nikolausz Krisztián grafikus, tanár valamint Bata Viktória grafikus bírálta el. Az ünnepélyes eredményhirdetésen Áldozó Tamás azt mondta, a városnak nehéz, de büszkén vállalt öröksége Petőfi.

- Petőfi Sándor életében meghatározó szerepet játszott Pápa városa, több alkalommal járt itt, ahányszor itt volt, mindig más helyen lakott, ebből az következett, hogy több Petőfi-házunk is van. Ezeknek egy része már nincsen meg és egy tábla emlékeztet egykori lakójára, van, ami lakásként üzemel és van a Petőfi utcai épület, amit most újítottunk fel. Fontos, hogy a létesítménynek egységes arculata legyen, amely minden kiadványon, ajándéktárgyon, elektronikus felületen megjelenhet. Gratulálok minden pályázónak, köszönöm a munkájukat és örömteli, hogy sokan éltek a lehetőséggel.

A pályázat győztese a 18 esztendős Takács Milán lett, aki a Refiben grafikusnak tanul, s bár több logótervet is készített már, de versenyen most indult először.

– Főleg a tipográfia miatt szívügyem a logótervezés, úgy gondoltam, ha van ilyen lehetőség, nem szabad kihagyni. Alkotásomban elsősorban a ház formáját, ikonikus vonalait – ablakokat, tetőt, tűzfalat - próbáltam megjeleníteni. Nagyon meglepődtem és örülök, hogy az én munkámat választották győztesnek – mondta a díjazott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában