Év Balatoni Háza

2023.11.21. 20:00

Keresik a legszebb balatoni házakat

Elindult az Év Balatoni Háza 2023. építészeti díjpályázat november 15-én. A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) a Balatoni Szövetséggel (BSZ) együttműködve hatodik alkalommal indítja el az Év Balatoni Háza építészeti díjpályázatot, közölték a szervezők.

Kovács Erika

A pályázat támogatója az Építési és Közlekedési Minisztérium, a pályázati honlapot a Lechner Tudásközpont üzemelteti. A Balatoni Kiemelt Üdülőkörzet területén épült, 2013. november elseje után használatba vett épületekkel lehet 2023. december 31-ig pályázni. Az Év Balatoni Háza 2023. díjra lakóházzal, középülettel, gazdasági, ipari, vagy üdülőépülettel lehet pályázni. A felhívás célja a minőségi építészet népszerűsítése, megismertetése a tágabb közönséggel, figyelemfelhívás a Balaton régióban megvalósult példaértékű épületekre. Nemcsak új épületekkel lehet nevezni a pályázatra, hanem értéknövelő felújítások, épületbővítések terveit is várják a megmérettetésre. A díjazott épületek tervezői kétmillió forint pénzdíjat kapnak, és adnak különdíjakat is. A bírálóbizottságban a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége, a három érintett vármegye építész kamarája, a NABE és a BSZ képviselője kap helyet. A bizottság elnöke Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára. A pályázatra elektronikusan lehet nevezni a megvalósult épületek terveivel, illetve az épületről és környezetéről készült fotókkal. A részletekről honlapjukon lehet tájékozódni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában