Beruházások

2023.11.08. 10:00

Lakossági fórumok az ivóvízellátás modernizációjáról

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. balatoni ivóvízellátás korszerűsítését szolgáló 3,2 milliárd forintos fejlesztési projektjének előkészítő munkálatai tavaly tavasszal kezdődtek meg. A beruházás mostani fázisában még az idén lakossági fórumokon tájékoztatják az érintetteket a már elvégzett és a tervezett munkálatokról.

Szijártó János

Novembertől lakossági fórumokon tájékoztatja az érintetteket a DRV Zrt. a már elvégzett és a tervezett munkálatokról. Előbb a déli parton, majd az északin tartják a rendezvényeket Fotó: Szijártó János

A DRV Zrt. által kiadott közleményből kiderül, hogy az érintett 147 település lakóinak két ütemben rendeznek lakossági fórumokat: az elsőben a Balaton déli, a másodikban az északi partján élőket várják a tájékoztatókra. A fejlesztési koncepció a Balaton és térsége ivóvízminőségének javítását, a térségbe az északi parti karsztvízbázisokból, továbbá a Mura folyóból többletvízmennyiség biztosítását, valamint a felszíni vízkivételi művek kiváltását célozza, a régió hosszú távú, fenntartható, gazdaságos ivóvízellátása érdekében. A DRV Zrt. az ország területileg legnagyobb víziközmű-szolgáltatója, amely 378 településen több mint 856 ezer ember ivóvízellátását biztosítja, továbbá 220 településen közel 643 ezer felhasználó számára gondoskodik a szennyvíz elvezetéséről és tisztításáról. A többségi állami tulajdonú vállalat Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala vármegyében szolgáltat.

A  3,2 milliárd forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés a balatoni ivóvízellátás korszerűsítését célozza meg az érintett lakosság egészséges, a vonatkozó jogszabályokban előírt minőségű ivóvízzel való ellátása érdekében. A komplex szemléletben pedig a szennyvízelvezetés és -tisztítás, az ivóvízminőség-javítás, a víztakarékosság és az éghajlatváltozás kihívásaihoz való alkalmazkodás is előtérbe kerül, csakúgy mint a fenntartható vízgazdálkodás biztosítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában