Az aktív közösség tizedik kiadványa

2023.11.14. 11:00

Megjelent a tapolcafői kertbarátok falinaptára

A Tapolcafői Kertbarátkör Egyesület kiadásában megjelent a 2024-es falinaptár, mely az aktív közösség tizedik kiadványa.

Haraszti Gábor

Igényes naptárat készítettek a kertbarátok

Forrás: kertbarátkör

Somogyi Zoltán, az egyesület elnöke elmondta, minden évben az év végéhez közeledve az egyesület kalendáriummal vagy falinaptárral kedveskedik a tagságnak, kétévente Tapolcafői kalendáriummal,a köztes évben pedig falinaptárral. Jövőre a kertbarátkör megalakulásának 15 éves évfordulóját ünneplik, ebből az alkalomból kártyanaptárt is készíttetnek. 

– Az idei A/4-es méretű falinaptárban a 745 éves Tapolcafő képekben címmel meghirdetett fotópályázatra beérkezett, a zsűri által kiválasztott tizenegy fotó és a három díjnyertes fotó látható – tájékoztatott Somogyi Zoltán. – A falinaptár a kertbarátkör fennállása alatt az egyesületnek a negyvenedik kiadványa, ebből ez a tizedik falinaptár, melyet a kör minden egyes tagja ingyen kap ajándékba.

Az elnök hozzátette, minden kiadványuk a kertbaráttagokon kívül is nagy népszerűségnek örvend. Az idei falinaptárból a fotópályázaton részt vevők is kapnak egy-egy tiszteletpéldányt. 

– A falinaptárban az előző évekhez hasonlóan azonos tartalommal találkozhatunk. A hónapok elnevezései mellett a régi hónapnevek is szerepelnek. A névnapokon kívül az évszakok kezdő időpontja, a főbb napok (kultúra napja, a Föld napja, a víz világnapja), a természettel, a kertbarátkörrel kapcsolatos napok láthatóak, kiegészítve a fotók készítőjének nevével és a kép címével. A falinaptár kedves ajándék karácsonyra családtagoknak, rokonoknak, barátoknak és ismerősöknek – akár egy üveg ital kíséretében – tette hozzá a kör vezetője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában