Gyalázat

2023.11.11. 07:10

Megrongálták a veszprémi Gulág-emlékművet

A Szovjetunióban volt magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete koszorúzni érkezett az emlékműhöz, amikor szembesültek a rongálással.

Juhász-Léhi István

2016-ban állítottunk a Jutasi út és a Budapest út közötti téren egy emlékművet a Veszprémből elhurcolt áldozatok tiszteletére, amit akkor polgármester úrral együtt avattunk fel. Csütörtökön elmentünk megkoszorúzni az emlékművünket, és sajnos azzal szembesültünk, hogy valakik meggyalázták azt, nyilatkozta a Naplónak Menczer Erzsébet, a  Szovjetunióban volt magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezetének (SZORAKÉSZ) elnöke. 
Leönthették valamilyen savval, amitől lefolytak a betűk, és eltűnt az aranyfestés. Borzasztó, hogy egy kegyeleti emlékművet meggyaláznak tette hozzá.

Mint azt elmondta, Porga Gyula polgármesterhez is fordulnak annak kapcsán, a város tud-e abban segíteni, hogy letakarítsák a márványtáblát. A kárt az elnök asszony több százezer forintra becsüli. 

Gulág emlékmű
A veszprémi Gulág-emlékmű. 
Forrás: SZORAKÉSZ

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában