Elismerés

2023.11.16. 07:00

Menyüknek fogadnák zirci nagymamák az idősklub vezetőjét, Hummel Beátát

Kimagasló szakmai munkájának elismeréseként a Zirc Szociális Ellátásáért kitüntetést adományozta Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének emberi kapcsolatok bizottsága Hummel Beátának.

Rimányi Zita

Hummel Beáta

Fotó: olvasó/Boross László

Hummel Beáta 2003-ban szerzett diplomát általános szociális munkás szakon. A városházától kapott tájékoztatás szerint már hallgatóként részt vett a Zirc hatvan év feletti lakosaira vonatkozó felmérésben. Első munkahelye a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ jogelődjének számító Családsegítő, Gondozó és Gyermekjóléti Szolgálatnál volt, családsegítés szakfeladattal. Azóta – immár húsz éve – az intézmény dolgozója.

Továbbtanult, szervezte a fogyatékkal élők gondozását, segített a gyengén látók foglalkozásain, részt vett a város szociális térképének elkészítésében, alapítványi munkában, 2016 óta az idősek klubját vezeti, ahol saját hobbijából nőtt ki a horgolóklub és van főzőklub is. "Mindig van ideje ránk” – mondták róla az ellátottak, akadt, aki megjegyezte: „ha lenne még egy fiam, őt szeretném menyemnek”.

Az elismerést az apátságban rendezett ünnepségen adta át neki Varga Zita önkormányzati képviselő, az önkormányzat emberi kapcsolatok bizottságának elnöke és Hellebrandt Ferenc alpolgármester. Az ünnepségről, amit a Szent Bernát Idősek Otthona szervezett, külön írunk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában