Indítványok és interpellációk

2023.11.17. 22:00

Pezsgés napirend előtt a veszprémi közgyűlésen

Hosszabban foglalkoztunk csütörtökön a veszprémi közgyűlés novemberi ülésén történtekkel, most megemlékezünk a napirend előtti ügyekről.

Juhász-Léhi István

Hartmann Ferenc, a veszprémi MSZP–LMP–Párbeszéd-frakció vezetője

Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

A veszprémi MSZP–LMP–Párbeszéd-frakció vezetője, Hartmann Ferenc arról nyújtott be indítványt, hogy intézkedjenek a városban az illetékesek a speciális támogatást igénylő, autista óvodások gyógypedagógiai és logopédiai ellátásáról, ami félszáz kisgyermeket érint. A kérdésre Porga Gyula, Veszprém polgármestere válaszolt, aki kijelentette, nyáron elfogadták az esélyegyenlőségi tervet, amely ezt már tartalmazza. Hozzátette: a korai fejlesztőközpont előkészítése folyamatban van. 

Az ellenzék vezetője interpellált is: a Modern városok programról kérdezett, benne az egyelőre nem megvalósult völgyhídról, az új stadionról és a színház további rekonstrukciójáról. A városvezető válaszában felsorolta azoknak a kormányzati támogatásoknak egy részét, melyek megvalósultak (8-as út déli elkerülő, Szakipark, sportuszoda, útfelújítások, infrastrukturális fejlesztések) az elmúlt években. Porga Gyula hangsúlyozta, a gazdasági környezet és a háború(k) miatt lelassult vagy szünetel egy-egy beruházás, de nem hiszi, hogy le kell mondani róla.

Gerstmár Ferenc (LMP–Magyarország Zöld Pártja) is interpellált: hány szolgálati lakása van Veszprémnek, és akarják-e növelni ezek mennyiségét. A polgármester 17 ilyen lakásról számolt be, melyekhez a VKSZ Zrt. jelölhet ki bérlőt a rendőrség, a kórház és a tankerület munkatársai közül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában