Kosárközösségben őstermelőkkel

2023.11.01. 12:00

Télen is lesz piac Zircen, cikkünkből megtudhatja, hogyan

Idén év elején, tavaszig szünetet tartott a zirci piac, de jövőre nem így lesz, 2024 első hónapjaiban is mehetünk szombatonként vásárba a városközpontban. A részletek is érdekesek.

Rimányi Zita

Előrendelhető kínálat. A tesztidőszak hamarosan elkezdődik a zirci piacon, az őstermelőktől, az árusoktól előre lehet rendelni, meg lehet kérni őket csomagjaink előre összeállítására Fotó: Rimányi Zita

A zirci termelői és kézműves piacot működtető Vidéken "Bénázók" Egyesület tájékoztatta lapunkat arról, hogy minden piacra látogatót szeretnének meglepni, ugyanis télen nem fog a piac bezárni. A már megszokott időpontban fognak nyitni szombatonként, azaz nyolc órakor, viszont rövidített nyitvatartást terveznek, azaz délelőtt 10-ig mindenképp oda kell érnünk majd a Reguly-múzeum kertjében lévő fedett vásártérre januárban, februárban és még márciusban is.

Az idei utolsó piacnapot december 23-án tartják meg még a megszokott rend szerint 8 és 12 óra között, majd pár hét szabadságra mennek a szervezők. Az árusok január 13-án várják újra a vásárlókat. Akkor már rövidített nyitvatartással, egészen március 30-ig, aztán 2024 áprilisától megint 8-tól 12-ig.

Az egyesület vezetőitől, Árgyelán Alexandrától és Simoncsics Gábortól tudjuk, hogy a téli időszakban kosárközösség jellegű kezdeményezést szeretnének bevezetni, segítve a vásárlást és az árusítást. Az év hátralévő időszakában ennek tesztüzeme kezdődik el, hogy januárra bejáratódjon ez az új lehetőség. Azok az árusok, akik élnének vele, a saját netes közösségi oldalukon tehetik közzé aktuális heti kínálatukat és azt, meddig lehet náluk előrendelni, s milyen módon. Ez a poszt megjelenik a piac felületén is, szombaton a vásártéren pedig a már előre összekészített termékeket vehetjük át. Persze, aki erről lemaradt, elfeledkezett a lehetőségről, annak is érdemes kimennie a vásárba, ott biztosan talál enélkül is vásárolni valót. A tesztidőszak alatt a "bénázók" köszönettel fogadják az észrevételeket, a javaslatokat, a véleményeket, amelyek alapján igyekeznek hosszú távon egy helyben jól működő és rugalmas kosárközösséget létrehozni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában