Egyetem

2023.11.16. 12:49

Telt ház a Pannon Egyetem nyílt napján

Minden eddiginél többen vettek részt a Pannon Egyetem szerdai nyílt napján. Több mint nyolcszázan érdeklődtek az intézmény képzései iránt, és több száz diák vett részt az idén első alkalommal megrendezett after partyn is.

Veol.hu

Fotó: Fülöp Ildikó

Hatalmas, tömött sorok kígyóztak a regisztrációs pult előtt a Pannon Egyetem idei első nyílt napján. A felvételi rendszer idei és a következő tanévben bekövetkező változásairól a diákok, szülők első kézből szerettek volna informálódni, erre pedig kiváló alkalmat biztosított az esemény. Nem véletlen, hogy telt ház volt Gál Balázs oktatási igazgató felvételi újdonságokkal kapcsolatos előadásán. Mint elmondta: több módosítás már ettől a tanévtől életbe lépett, többek között, hogy a korábbi jogszabályi többletpontokat az intézményi 100 pont váltja fel. De intézményenként változó a felvételi tárgyak köre és azok elvárt szintje is. További újdonság, hogy az adott szakon mi a felvételi tárgy, mi az ötödik tárgy, amit a tanulmányi pontoknál figyelembe vesznek, illetve, hogy milyen érettségi vizsgatárgy számít. Továbbá fontos az is, hogy pontosan miért és mennyi intézményi pont jár, kell-e felvételizni, vagy van-e minimumpont az adott intézmény választott szakán.

Nagy segítséget jelent az eligazodásban, hogy a Pannon Egyetemen országosan is az elsők között elérhető a pontszámító kalkulátor a pontszamito.uni-pannon.hu oldalon.

A felvételi változásokon kívül az érdeklődők széles körben informálódhattak a duális képzésről, hiszen az intézmény húsz partnercége is megjelent kiállítóként. Emellett meghallgathatták a Karrier- és Hallgatói Szolgáltató Központ, valamint a Diákhitel Központ előadását is. A résztvevők a standoknál a Pannon Egyetem teljes képzési kínálatáról tájékozódhattak, és labortúrák, nyílt órák engedtek még közvetlenebb bepillantást az intézmény életébe. Izgalmas és érdekes beszélgetésben azt is megtudhattuk Kövér Fanni U20-as Eb-bronzérmes és korosztályos világranglista-második gerelyhajítótól, a Gazdaságtudományi Kar hallgatójától, hogy hogyan lehet összeegyeztetni a tanulást és az élsportot. 

Idén először egész napos programsorozat várta a leendő hallgatókat. A Nyílt Nap Afteren a „pannonos” életérzés volt a főszerepben: izgalmas labortúrák, Jocó bácsi és a Momentán társulat fergeteges, vicces improvizációs színháza, a There is No Planet B című film vetítése előzte meg az est fénypontját. Több százan buliztak ugyanis az ActiCityben DJ Regan Lili szettjére, majd a Z-generáció egyik legnagyobb kedvence, a közvetlen, szókimondó Dzsúdló lépett fel és tette tökéletessé a szerda estét.

Az intézmény kínálatával legközelebb a 2024. január 11-13. között megrendezendő budapesti Educatio szakkiállításon, és a január 17-i második nyílt napon ismerkedhetnek meg az érdeklődők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában