Művészi alkotás

2023.12.14. 20:00

A kincsvadászok újabb fogása

Bizonyára emlékeznek rá olvasóink, hogy nemrég felhívást tettünk közzé, melyben azt írtuk, várjuk a napjainkban felkapott retrógyűjteményekről érkező fotókat pársoros leírással. A legérdekesebbeket közzétesszük honlapunkon és a Napló hasábjain.

Benkő Péter

A kalocsai mintás díszítő holmi gyűjteményként ugyancsak kincs

Fotó: Benkő Péter

Fodorné Janka veszprémi olvasónk sokat tűnődött, vajon retró-e az a gyűjtemény, amit a nyolcvanas években szívesen készített és gyarapított, s elhívott, nézzem meg, fotózzam le. Nos, igen, valóban retró, a korszakot és a tárgyakat tekintve is az. Tárgyak? Szinte művészi alkotások, Janka ugyanis saját maga készítette-hímezte a motívumokkal előre kirajzolt kalocsai mintás terítőket, alátéteket, párnahuzatokat. Bár a fotó – a hely szűke miatt egy komódon készült a kiválasztott darabokból – talán zsúfoltra sikeredett, de minden bizonnyal tükröz valamit az akkori idők hangulatából.

Gratulálunk olvasónknak kalocsai gyűjteményéhez, melyet herendi vázával és hamutartóval dobott fel, és természetesen, ahogy a retróláz nem áll le, mi sem, továbbra is várjuk a hetvenes-nyolcvanas évek gyűjteményeiről készített fotókat a [email protected] e-mail-címre, de kérésre a helyszínen elkészítjük a fotót. A gyűjtemények témája bármi lehet, játékok, berendezési tárgyak, bélyeg-, pénz- vagy könyvgyűjtemény, LEGO, de még működő gépek, autók is, egyetlen kikötést teszünk csak, igazi retró kincsekre vadászunk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában