Biztonságosabb lett

2023.12.19. 14:00

Átadták Veszprémben a teljesen megújult József Attila utcát

Napokkal ezelőtt befejeződött a veszprémi József Attila utca felújítása, az autósok és a gyalogosok birtokukba is vették a közel fél kilométeres szakaszt. A hétfői ünnepélyes átadón Hegedűs Barbara alpolgármester, Csik Richárd és Bázsa Botond önkormányzati képviselők vettek részt.

Juhász-Léhi István

A közművek nagyon rossz állapotban voltak, ezért volt némi csúszás a kivitelezésben.

Fotó: Nagy Lajos

Hegedűs Barbara a sajtótájékoztatón elmondta, az útfelület mellett a járdák és az esővízelvezetés is teljesen megújult, összesen 200 millió forintból. Az összeget a magyar kormány által biztosított Modern Városok Program 5 milliárd forintos keretéből rendezte a város.

A kivitelező a Strabag volt, akik 434 méteren, az Egyetem utcától a Victor Hugo utcáig dolgoztak: összesen 3200 négyzetméter útfelület mellett 1500 négyzetméteren a járda és 250 négyzetméteren a zöldfelület született újjá. Hozzátette, folytatni szeretnék a Modern Városok Programban a fennmaradó utcák megújítását is. Reményeik szerint a következő hónapokban lezárulnak a közbeszerzési eljárások, majd ezt követően a Veszprémvölgyi út és a Szent István utca megújítása is megkezdődik a jövő esztendő elején. 

434 méteren, az Egyetem utcától a Victor Hugo utcáig dolgoztak a kivitelezők
Fotó: Nagy Lajos

Természetesen a város többi része is megújul lehetőség szerint a jövőben, amihez a kormányzati segítség mellett saját forrásokat is igénybe vesz Veszprém. A felújítások kapcsán példaként Csik Richárd saját választókerületében a Kiskőrösi és Paál László utcát hozta fel példaként, ahol lenne tennivaló. A mostani átadás kapcsán megjegyezte, a közművek nagyon rossz állapotban voltak, ezért volt némi csúszás a kivitelezésben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában