Olvasónktól

2023.12.14. 18:11

Csillagfényes felvonulás a kistelepülésen

Egyszer volt, hol nem volt, Szentgálon egy Reichard Márk nevű helyi lakosnak remek ötlete támadt. Elmesélte élete asszonyának, Reichardné Kaschler Brigittának az elképzeléseit, és neki is álltak a megvalósításának. Miután a szükséges engedélyeket beszerezték, meghirdették a faluban.

Veol.hu

A falu lakossága nagy érdeklődéssel és örömmel fogadta. Több helyi lakos hamarjában felajánlást is tett, hogy meleg tea és forralt bor (Fülei László, Szász Attila, Fellegvári Bence és családjuk), illetve hamuban sült pogácsa (Forintosné Tamás Eszter testületi tag) és egyéb finomságok, sütemények (Somlai Vera testületi tag, a Fenyves óvoda dolgozói) tegyék még szebbé e remek eseményt.

Márk telefonja folyamatosan csörgött,  szinte a fejéhez nőtt, érdeklődtek messzi földekről (Nemesvámos, Tótvázsony, Nagyvázsony, Herend, Bánd, Csajág, Küngös, s Balaton melletti településekről is), milyen járművel lehet vonulni. A fantáziára volt bízva; jöttek traktorral, rollerrel, biciklivel, Bobcattel, Deppel, quaddal és megannyi járművel. De nemcsak keréken érkeztek a felvonulásra, hanem a település lovardájában gondozott paripák patái is hallatszottak a menet közben. Rengeteg nézelődő hol az utcán, hol az ablakból és ajtóból integetett boldogan, ragyogott a felvonulók és a nézelődők arca. 

 

E felvonulás felülmúlta önmagát, csodálatos és meghitt volt. A kicsitől a nagyig mindenki szerette. Boldogság, csodálatos összefogás, együttműködés jellemezte. Élmény volt mindenkinek, aki részt vett és jelen volt ezen a csillagfényes felvonuláson.

Márk úgy gondolja, hagyományá szeretné tenni a faluban, és minden évben megszervezi. Jövőre találkozunk újra! 

Barabásné Julianna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában