Rajzok ereje

2023.12.07. 07:00

Gyerekek varázsolták szebbé az egyedül élők életét

Legyen mindenkinek szép a karácsonya címmel Ovádi Péter országgyűlési képviselő kezdeményezésére a Városi Nyilvánosságért Alapítvány hirdetett rajzpályázatot. Az eredményhirdetést az ActiCity Tánc- és Mozgásművészeti Központban tartották szerdán.

Benkő Péter

Igazi csapatmunka

Fotó: Benkő Péter

A pályázatra általános iskolásoktól vártak olyan műveket, melyek témája az, hogyan varázsolnák meghittebbé, boldogabbá azok karácsonyát, akik az év minden napján egyedül vannak. Idén huszonhat iskolából mintegy háromezer alkotás érkezett a pályázatra, ezek közül válogatta ki a négyfős zsűri az elismerésre méltó munkákat.

A kezdeményező egyrészt az új helyszínhez gratulált, mely a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében készült el. Ovádi Péter elmondta, igazi csapatmunkát kellett végeznie a zsűrinek, hiszen a gyerekek szívüket-lelküket beletették rajzaikba. A képviselő hozzátette, jó dolog, hogy a térségből majd minden iskola részt vett a pályázaton.

Porga Gyula polgármester egy olyan játszmához hasonlította a rajzpályázatot, melyen mindenki nyer. Egyrészt a gyerekek, mert megörvendeztethettek másokat, ami fontos az iskolájuknak, és nyertek a szülők is, valamint az idősek, akiknek ünnepét szebbé teszik az alkotások. De az igazi győztes az egész város és térség közössége, hiszen a kezdeményezés is erősíti azt az érzést, hogy jó dolog Veszprémben élni.

Minden pályázó és szüleik is örömmel nézték a pályaműveket
Fotó: Benkő Péter

A zsűri elnöke, Csik Richárd arra buzdította a gyerekeket, hogy – bár fontos a szülői, pedagógusi segítség – inkább saját ötletüket valósítsák meg. A pályázat bebizonyította, hogy a rajznak is van akkora ereje, mint a sportnak, mondta, és részvételre buzdította a fiatalokat a jövőben is.

A díjakat Ovádi Péter, Porga Gyula, valamint a támogató képviselője, Bartók Georgina adták át a legjobbaknak, négy korcsoportban. Az elsős-másodikosok kategóriájában Imreh Vince Ábel, a Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola diákja, a harmadik-negyedikesek közül Sikos László Marcell, a Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola negyedikese, az ötödik-hatodik osztályosok korosztályában Sipos Lili, a Szilágyi Keresztény Iskola hatodikosa, míg a hetedikesek-nyolcadikosok sorában Forsthoffer Zsófia, a Csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola nyolcadikosa rajzát ítélték a legjobbnak. Valamennyi, a pályázaton részt vett intézmény ötvenezer forint értékű utalványban részesült.

Az eseményt a Veszprémi Petőfi Színház művészeinek előadása színesítette.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában