Fejlesztés

2023.12.16. 07:00

Korszerűbb iskolában tanulhatnak a diákok Ajkán

Befejeződött a Fekete István–Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium, valamint a hozzákapcsolódó Nagy László Városi Művelődési Központ József Attila utcai épületegyüttesének energetikai megújítása.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

Az 595 millió forintos beruházás érintette a Veszprém Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat ajkai tagintézménye által használt épületrészt is. A pénteken tartott projektzáró rendezvényen Dorner László alpolgármester az előzményekről szólva elmondta, a város célja, hogy javítsa az energiahatékonyságát azoknak az épületeknek, ahol intézményei működnek, valamint megfelelő környezetet biztosítsanak az azokat használóknak. A pályázattól függetlenül az önkormányzat saját erőből újraszínezte a tornacsarnokot és szigetelte a födémet. Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója elmondta, örül, hogy megvalósult a beruházás, amely a tanítási időben is zavartalanul folyt. 

Dorner László alpolgármester 
Fotó: Gyarmati László 

Az energetikai beruházás keretében a panelszerkezetű iskolaépületet, a hozzákapcsolódó étkezőt és konyhát, valamint az 1950-es években épült épületrészt újították meg. A beruházás során elkészült az épület külső héjazatának, valamint a födémek szigetelése, a nyílászárókat háromrétegűre cserélték, a radiátorok termosztatikus szelepekkel szabályozhatóvá váltak, valamint az  esélyegyenlőség jegyében két akadálymentes vizesblokkot is kialakítottak. Az energetikai hatékonyság céljából  40 kWp teljesítményű napelemes rendszert is felszereltek. 

Tóth Gergely stratégiai és fejlesztési referens mutatja a beruházást 
Fotó: Gyarmati László 

A projekt a Széchenyi Terv program keretében valósult meg, a támogatást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosította. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában