Védelem a föld alatt

2023.12.07. 14:00

Megemlékeztek a bányászok védőszentjéről Badacsonytördemicen

A bányászok védőszentjére, Szent Borbálára emlékeztek Badacsonytördemicen a Szent Mihály Római Katolikus templom melletti plébánia közösségi házban a napokban.

Szijártó János

Az emlékezők nevében Nagy István, a Badacsonylábdi Partszépítő és Fürdőegyesület elnöke helyezett el koszorút a badacsonytördemici bányász emlékműnél Fotó: Szervezők

A Badacsonylábdi Partszépítő és Fürdőegyesület által szervezett, immár régi hagyományokra visszatekintő programon először Beke Zsolt atya tartott érdekes előadást Szent Borbála életéről a plébánián. Innen  a kolóniában lévő bányász emlékműhöz vonultak a résztvevők, ahol a 2005-ben felállított bányász emlékművet koszorúzták meg, és mécsest is gyújtottak a bányászok emlékére. Valamikor Badacsonytördemicen is folyt bazaltbányászat, és élnek olyanok ma még a településen, akik a bányászat következtében vesztették el hozzátartozójukat. a Badacsonylábdi Partszépítő és Fürdőegyesület által szervezett program zárásaként. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában