Projektek

2023.12.07. 14:00

Milliárdos fejlesztés Révfülöpön: megújul a galéria, a Rózsakert és a polgármesteri hivatal

Három pályázati projekt nyitórendezvényét tartották meg csütörtökön a révfülöpi Tó-parti Galériában, amely mintegy egymilliárd forint összértékű fejlesztést jelent a nagyközség számára. Megújul a galéria, a Rózsakert és a polgármesteri hivatal.

Szijártó János

Navracsics Tibor országgyűlési képviselő, területfejlesztési miniszter és Kondor Géza polgármester a révfülöpi Tó-parti Galériában a csütörtöki projektnyitó rendezvényen Fotó: Szijártó János

Kondor Géza polgármester köszöntője és ismertetője után Navracsics Tibor országgyűlési képviselő, területfejlesztési miniszter beszélt a hazai fejlesztési programokról. Mint mondta a 2021-ban elindult uniós pénzügyi időszakban nagyjából 1600 milliárd forint áll Magyarország rendelkezésére ahhoz, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként beruházásokat valósítson meg. - Elsődlegesen, de nem kizárólag az önkormányzatok részesülhetnek ebből a keretből. Számos olyan kiírást van, amely a helyi közösségeket kívánja erősíteni, bölcsőde, óvoda építési programoktól kezdve, turisztikai vonzerő növelésén át a helyi közlekedési infrastruktúra fejlesztéséig. Jelen esetben Révfülöpön a három, összességében egymilliárd forintos projekt szintén a helyi közösséget szolgálja, ugyanakkor a település sajátos helyzetéből adódóan még az idelátogatókat is. Növeli a turisztikai vonzerőt, s ezzel hozzájárul a Balaton és egyben hazánk vonzerejének erősítéséhez - hangsúlyozta a miniszter. Hozzátette, hogy a beruházás a már említett uniós keretből, de annak megérkezéséig hazai előfinanszírozással indulhat el, hasonlóan több már hazai programhoz.

Fotó: Szijártó János


A három projekt részleteiről Kondor Géza tájékoztatta a résztvevőket. Eszerint a "Látogatóközpont kialakítása Révfülöpön”, a „Révfülöpi Rózsakert megújítása” és a „Révfülöp Nagyközség Önkormányzata hivatali épületének energetikai korszerűsítése” pályázati projektek a tervek szerint a jövő év végére készülnek el. A tervezéssel összefüggő információkat Pupos Csaba építész ismertette a megjelentekkel a lebontás előtt álló Tó-parti Galériában, amely újjáépítése után korszerű formában szolgálja majd a helyi közösséget, ahogy a megújuló Rózsakert és a polgármesteri hivatal is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában