Veszprémi diáksikerek

2023.12.14. 15:00

Nagyot mentek a dózsás TescósKiflik a Bolyai anyanyelvi csapatversenyen

Egy hetek óta tartó izgalmas és sikeres időszak áll a hátunk mögött, melynek során a dózsás diákok ismét nagyot és maradandót alkottak – tájékoztatta lapunkat Lengyel Károly, a Dózsa György Általános Iskola igazgatója.

Juhász-Léhi István

Fotó: Dózsa György Általános Iskola

A Bolyai magyarverseny egy komplex – komoly anyanyelvi és irodalmi ismereteket igénylő – vetélkedő, melyre évről évre rengetegen jelentkeznek országszerte. Nyelvi logikát és ismereteket, irodalmi műveltséget, ötletgazdagságot, szabatos nyelvhasználatot, együttműködési készséget igényel és fejleszt.

– Idén négy felsős dózsás csapat vállalta a kihívást, és mindannyian remekül helytálltak – tudtuk meg az intézményvezetőtől. – A megyei fordulóban két negyedik és két első helyezés született, ezért díjazták, jutalmazták versenyzőinket.

A legtovább menetelt a küzdelemben a 7. A osztály TescósKiflik 3.0 csapata, mely furcsa neve ellenére nagyon is értékes gyerekeket takar. Ők Csordás Lili, Lengyel Mátyás, Stogica Flóra, Udvari Szabolcs. Megyei I. helyezést értek el, majd az országos írásbeli döntő első körében bejutottak a legjobb 10, végül a legjobb 6 csapat közé. Tóth Emese tanár tanítványai így kaptak meghívást a döntő szóbeli fordulójára Budapestre december 9-én.

– Tudásukat és tehetségüket kreativitással ötvözték, és lelkesedésükkel fűszerezték. Mindent megtettek a sikerért. Okosak, intelligensek, kitartóak, talpraesettek, humorosak voltak, és ami a legfontosabb, fantasztikus összjátékot produkáltak. Hiszen, Bolyai János szavaival élve: „Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben" – fogalmazott Lengyel Károly.

Ennek eredményeként a versenyre nevező 840 hetedikes csapat közül elsők lettek, tehát ők a 2023-as év országos bajnokai. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában