Búcsú

2023.12.30. 07:00

Nyílt levél a vármegyei kórház éléről leköszönő főigazgatótól

Töreki-Vörös Ibolya

Forrás: Napló-archív

Tisztelt Veszprém vármegyeiek!

Három év után a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatójaként búcsúzom önöktől. Szakmai pályafutásom egyik meghatározó időszaka 2023. december 31-ével lezárul. Irányító intézményvezető munkám komoly kihívást jelentett, hiszen egy kisebb kórházból érkeztem.

Az elmúlt esztendőkben számos nehézséggel kellett szembenéznünk. Az egészségügyi veszélyhelyzet, az ágazatban tapasztalható általános humánerőforrás-hiány, az elvárt szigorú gazdálkodás szűk mozgásteret hagyott számunkra.

Mindig csapatban szerettem dolgozni. Szövetségesekre találtam a társintézmények vezetőiben és saját munkatársaimban. Megtanultunk együtt gondolkodni és felülemelkedni az egyéni érdekeken. Közösen dolgoztunk azért, hogy mindent megtegyünk a betegek gyógyítása érdekében. Vármegyénkben olyan rendszert kívántunk kialakítani, mely az egészségügyet érintő kihívásokra azonnal eredményesen reagálni tud.

Tettünk azért, hogy az infrastrukturális fejlesztésekkel, korszerű orvosi eszközökkel gyarapíthassuk kórházainkat, ezzel is biztosítva a betegek részéről megfogalmazódó ellátási igényeket.

Csak a vármegyei irányító intézményben 2021–2023 között több mint 1,117 milliárd forintot költöttünk orvostechnikai eszközökre, berendezésekre. A célzott fejlesztéseknek köszönhetően megújulhatott számos járó- és fekvőbeteg-ellátó egység. Egy több mint másfél milliárdos beruházásnak köszönhetően hamarosan korszerű, modern orvos- és nővérszállóba költözhetnek munkatársaink.

Szakmai vezetőimmel együtt fontosnak tartottuk, hogy a legújabb tudományos eredményeket és irányelveket bevezethessük a mindennapi gyógyításba, ezért képzési programokat indítottunk, mind az ápolóknak, mind az orvosoknak és a rezidenseknek.

Amikor orvosi esküt tettem, olyan értékrend mellett döntöttem, amely az emberi élet tiszteletén, a betegek gyógyításán és az alázaton alapul. Ezt az elvet követve végeztem főigazgatói munkámat is. Fontosnak tartottam, hogy kórházaink ne csak a gyógyulás, a bizalom megerősítésének színterei legyenek.

Természetesen az utánam következő főigazgatóra is rengeteg munka vár. De hiszem, hogy az elmúlt három évben megkezdett, együttműködésen alapuló vármegyei feladatellátás tovább folytatható. Az egészségügyi ellátórendszer átalakulásának szükségszerűsége megkérdőjelezhetetlen. A lakosságközeli ellátások, valamint a betegségmegelőző programok továbbvitele elsőbbséget kell, hogy élvezzen az ő munkájában is.

Munkatársaimat kérem, hogy legyenek ebben segítségére, legyenek büszkék kórházainkra, az elmúlt évek eredményeire. Én büszke vagyok munkatársaimra, gyógyítás iránti elkötelezettségükre.

Köszönöm, hogy az elmúlt három évben az itt élőkért szolgálhattam.

Tisztelettel: dr. Töreki-Vörös Ibolya

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában