Köszöntés

2023.12.19. 17:00

Szépkorú lett a zirci idősotthon hangulatfelelőse

Egykor bányász citerazenekarban énekelt, jelenleg a Szent Bernát Idősek Otthonának hangulatfelelőse. Megszépíti a teadélutánokat a hangjával, másoknak is meghozza a kedvét az énekléshez. Boros Istvánnét kilencvenedik születésnapja alkalmából Ottó Péter zirci polgármester is felköszöntötte.

Kelemen Gábor

A kilencvenéves Boros Istvánnét felköszöntötte Ottó Péter zirci polgármester

Fotó: Kelemen Gábor

Szépkorú lett, azaz betöltötte a kilencvenedik életévét december 12-én Boros Istvánné. Erzsi néni a zirci Szent Bernát Idősek Otthonának lakója. Bakonycsernyén született. Fiatalon a bakonyi faluból a fővárosba ment, hogy kisgyermekgondozónak tanuljon.  Komlón, majd Móron gondozta a bölcsődés gyermekeket. Később óvodai konyhán dolgozott szülőfalujában. 

Énekelt a bakonycsernyei bányász citerazenekarban, majd az énekkarban. Felköszöntésekor is többször dalra fakadt. Az intézményben ő a hangulatfelelős, megszépíti a teadélutánokat a hangjával, másoknak is meghozza a kedvét az énekléshez. Hamar beilleszkedett, mindenkihez kedves. Emberközpontúságát, szeretetét – mellyel hivatásában a gyerekek iránt viseltetett – lakótársai és gondviselői is megtapasztalhatták. A mindig mosolygós Erzsi néni jó hatással van az idősotthon közösségére. Öt unokának és ugyanennyi dédunokának örülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában