Egyelőre térítésmentesen használható

2023.12.21. 16:41

Találtunk több mint 150 üres parkolóhelyet Veszprém belvárosában

Az egykori Szikvíz-parkoló helyén rendezett, 157 férőhelyes parkolóhelyet alakítottak ki az elmúlt hónapokban. Arra kerestük a választ, mikortól vehetik ezt birtokba az autósok. Igény lenne rá.

Cseh Zoltán

Fotó: Cseh Zoltán/veol

Az Európa Kulturális Fővárosa-év egyik fő attrakcióját tervezték ide, a CODE névre keresztelt digitális élményközpont végül máshol, az egykori Dimitrov művelődési házban, annak felújítása után nyílik majd meg.

A Szikvíz-parkoló hasznosítása így sem maradt el, összesen 157 parkolót alakítottak ki a helyszínen. Lesz 4 elektromos autótöltő, de 5 motoros- és 4 mozgássérült-parkolót is felfestettek.

Fotó: Cseh Zoltán/veol

Eddig a forgalombahelyezési eljárás zajlott, ezért nem használhatták az autósok a város központjában lévő új, hatalmas parkolót, azonban ez mostanra lezajlott, péntektől mindenki előtt nyitott lesz a parkoló.

 A fejlesztő és üzemeltető Veszprém 2030 Kft. 2024. január végéig a parkoló térítésmentes használatát biztosítja a lakosság részére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában