Karácsonyvárás

2023.12.08. 17:46

Téli varázs Tihanyban

Téli varázs címmel karácsonyváró napokat tartanak Tihanyban december 3-tól a Mádl Ferenc téren, ahol Mogyorósi Ányos atya meggyújtotta az első gyertyát. Közreműködtek a Tihanyi Bencés Iskola tanulói.

Kovács Erika

December 9-én, szombaton 10 órakor karácsonyváró papírszínházat szerveznek a könyvtárban, majd 13.30 és 15.30 órakor forraltboros adventi séta indul a Mádl Ferenc térről. 14.00 órakor 13. alkalommal rendezik meg a forraltbor főző versenyt a Mádl Ferenc téren, ahol lesz egy műemlék körhinta is. 15 órakor Angyali karácsony címmel a Mesemanók együttes műsorát lehet látni a Magtár emeleti termében, a műsor végén betoppan a Mikulás. 17 órakor Bíró Csongor Vitéz adventi zenés műsort ad, majd 18 órakor kihirdetik a forraltbor főző verseny eredményét. 

December 10-én, vasárnap 16 órakor adventi zenei áhítaton lehet részt venni a bencés apátságban. 17.30-kor Percze Tünde, jegyző meggyújtja a második gyertyát az adventi koszorún, majd a Tihanyi Népzeneoktatás és a Tihanyi Asszonykórus ad műsort. 

December 13-án, szerdán 16.30 órakor Olvasólámpa beszélgetések című találkozóra várják az embereket a könyvtárban, a Major utcában. 

December 16-án, szombaton 10 órakor családi kézműveskedést szerveznek a könyvtárban. Másnap 15 órakor Karády Keringő címmel Orosz Valéria és Bertalan Péter ad dalos, verses, zenés műsort a Magtár emeleti termében. 17.00 órakor Tósoki Imre polgármester meggyújtja advent harmadik gyertyáját, majd közreműködnek a tihanyi óvodások. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában