Tábla, ami felesleges és megtévesztő

2023.12.29. 20:00

Útkereszteződés márpedig nincs…

Olvasónktól, Makki Norberttől érkezett ez a fotó, melyen egy elsőbbségadás kötelező tábla látható Csopakon. Vajon miért van itt, esetleg miért maradt kint ezen a helyen, ahol jól láthatóan egy darabig nincs útkereszteződés. Olvasónk sem, mi sem látjuk a logikát.

Benkő Péter

Miért van ott, hogy kerül oda, miért oda – és ki helyezte ki, milyen engedély birtokában? Csupán ennyi kérdést vet fel a KRESZ-tábla

Forrás: Olvasó/Makki Norbert

Meggyőződésünk, amit muszáj jelezni a közlekedők számára, azt jelezzék egyértelműen, ugyanakkor magunk is harcolunk minden feleslegesen kint hagyott jelzésért, ami zavaró. Ebben a kereszteződésben – de hát nincs is itt kereszteződés, talán egykor lehetett – nem látjuk értelmét az elsőbbséget szabályozni. Az út egyértelműen halad egyenesen, balról csak egy parkolót látunk. Az meg ugye nem valószínű, hogy a parkolóból kihajtó autóknak elsőbbségük lenne az úton egyenesen haladókkal szemben. Ráadásul még a parkolót megelőzi egy kerítés is, a jelzett csomópont pedig innen még messze van. A fotót kinagyítva megnéztük, a tábla bizony újnak tűnik, ami még azt a lehetőséget is felveti, hogy valaki önszántából, ki tudja, mi okból helyezte a villanyoszlopra. Egyébként a KRESZ-táblákat nem igazán szokás betonoszlopon elhelyezni. S egy újabb kérdés: ha így van, vajon tud erről az áramszolgáltató? Beszerezték a szükséges hatósági engedélyeket?

Bízunk benne, a kérdésekre mielőbb választ kapunk, mert ez így minden, csak nem egyértelmű szabályozás. Bár nem tudjuk, mikor került oda, ahol van, de érdekes, hogy eddig nem tűnt fel senkinek… 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában