Veol podcast

2024.01.14. 13:00

A legrosszabb, ami a pénzzel történhet, ha a párna alatt tartják

Komaniczki Zoltán

Lámpi Ferenc

Fotó: Komaniczki Zoltán

Egy néhány hónapja megjelent publikációban írták: a magyar háztartások átlagosan másfél millió forintnyi készpénzt, valamint további csaknem 2 és fél millió forintnyi – alacsony kamatozású – bankbetétet tartanak. Megdöbbentő adat, hogy az akkori 18%-os infláció következtében egy ekkora megtakarítás 12 hónap leforgása alatt csaknem 600 ezer forintot veszít a reálértékéből. A stúdió vendége Lámpi Ferenc, a New York Bróker Zrt. szenior brókere, pénzpiaci szakértő, akivel a pénzromlás természetéről, befektetésekről, a kockázatokról beszélgetünk.

Lámpi Ferenc leszögezte, a bróker nem jós, de sok mindenre tud következtetni a pénzügyi világ hírei, mozgásai alapján. Természetesen mindig az a cél a befektetések esetében, hogy a lehető legnagyobb hozamot érjenek el a legkisebb kockázat mellett. Tisztában kell lenni azzal, hogy mindenképpen szakember segítségére van szükség pénzügyi manőverek esetén; az biztos, hogy a legrosszabb, ha otthon tartjuk a pénzünket, legalább egy bankbetétet választani kell. Korszerű befektetési formák léteznek, de az egyik legbiztosabb megoldás a pénz vásárlóerejének megtartására például az aranyvásárlás; ha pedig hajlandó kockáztatni, akkor kell a szakszerű segítség, hogy kiválaszthassa a számára legmegfelelőbb változatot. Egyre többet hallani a bitcoinról, a kriptovalutákról – kérdésre válaszolva elmondta, tiszteli a megalkotóit, akik kiválóan képzettek, nagy tudásúak, de saját maga nem hisz benne, nem javasolja senkinek, hogy ebbe helyezze el a pénzét.

A mikrofonnál Komaniczki Zoltán. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában