És a Balaton-parton

2024.01.01. 12:39

A találkozások estje volt az év utolsó napja Veszprémben

Órákkal az éjféli visszaszámlálás előtt jártunk a veszprémi belvárosban, amikor még kényelmesen el lehetett férni az Óváros téren a helyi DJ-k lemezpultja és a kivetítők alatt.

Juhász-Léhi István

Fotó: Nagy Lajos

A teljes fényjátékban úszó placc leginkább a találkozások helye volt december 31-én este. Gyerekek húztak maszkot, és fogócskáztak, miközben szüleik forró bort és teát kortyoltak. 

Gergőt és Evelint a vár felé sétálva szólítottuk meg. Elmondták, Gergő keresztmamájához érkeztek a Balaton-felvidék egy kistelepülésére Miskolcról, és velük tartottak az év utolsó napjaira a fiú szülei is. Jártak Balatonfüreden és Tihanyban is, ahol a híres Rege cukrászdát keresték fel, jártak az apátságnál, a kora tavaszi időjárásban pedig nem mulasztották el a kihagyhatatlan sétát a Tagore sétányon. 

Mint azt egyöntetűen kijelentették, csodálatos a Balaton télen, Veszprémben pedig annyi újdonságot láttak, hogy csak kapkodták a fejüket. Voltak olyan terek és helyek, melyre nagyon rácsodálkoztak. Evelin példaként ActiCityt és az egyetemi sportpályákat hozta fel a kosárpályától a röpipályáig. Szót ejtettek még Füredről, amely a vármegyeszékhelyhez hasonlóan – szavaik szerint – "rendkívüli" volt. 

A lelkemre kötötték még, hogy írjam le: a vár látogatható tereibe mindenképpen szeretnének legközelebb bemenni, és a füredi koripálya is nagyon tetszett nekik. Ha legközelebb jönnek, korcsolyát is hoznak majd magukkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában