Jótékonyság

2024.01.07. 12:00

Adakozó szilveszterezők Pápán

353 ezer forint gyűlt össze azon a jótékonysági tombolajegy-vásárláson, melyet az óév utolsó napján a pápai belvárosban szilveszterezők számára hirdettek meg.

Haraszti Gábor

Vaskó Adrienn (balra) adta át Erki Alexandrának az adományt 

Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

Az önkormányzat, az üzlettulajdonosok és a szilveszterezők a Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítványt támogatták. Az adományt Áldozó Tamás polgármester és Csutiné Papp Orsolya, a Vajda Márta EGYMI igazgatójának jelenlétében, az üzlettulajdonosokat képviselő Vaskó Adrienn adta át Erki Alexandrának, az alapítvány kuratóriumi elnökének. 
Az átadón Áldozó Tamás azt mondta, a kezdeményezésben mindenki győztesnek érezhette magát: az együttműködő partnerek, akiknek az volt a célja, hogy a széles közönséget meg tudják szólítani, a pápaiak, akik sok programmal találkozhattak, és az alapítvány is, amely a felajánlást szép és hasznos célokra tudja fordítani. Erki Alexandra kuratóriumi elnök nagyon hálás volt a felajánlásokért, mint megemlítette, a pénzt szabadidős programokra – kirándulásokra, állatkerti látogatásra, gyermeknap szervezésére – fordítják. 

– Az, hogy az önkormányzat és a tulajdonosok ránk gondoltak, egyfajta visszaigazolása annak, hogy talán jó munkát végzünk és egyre inkább sikerül bekerülnünk a köztudatba. Éves szinten bevételeink az adó egy százalékokból és a jótékonysági bálunkból vannak, ez a most kapott összeg egy nagyon nagy segítség az alapítvány számára – emelte ki a kuratóriumi elnök. 
Vaskó Adrienn elmondta, a tulajdonosok egyöntetű döntésének köszönhetően esett a választás a Vajda Márta-iskola alapítványára, a 353 ezer forint pedig közel ötven üzlet felajánlásának köszönhetően gyűlt össze. 

– Az önkormányzat és a belvárosi üzletek, boltok együttműködése példaértékű volt, és egyeztettünk már arról, hogy ennek legyen folytatása, ne csak karácsonykor vagy szilveszterkor, hanem más alkalmakkor is. Jó volt látni, hogy egy nemes cél érdekében mindenki egy emberként mozdult meg – hívta fel a figyelmet Vaskó Adrienn. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában