Kedves gesztus

2024.01.03. 16:00

Ajándék újévkor: lencsegulyást kínáltak a Balatonnál

Fabó Péter, a város polgármestere a belvárosban tartott újévi köszöntőjében méltatta a kormányzat és Kontrát Károly országgyűlési képviselő támogatását, segítségét, amely Balatonalmádi fejlődését eredményezte.

Kovács Erika

Márkus Ferenc kollégáival, Horváth Laurával és Dobos Csabával együtt kínálta a lencsegulyást

Fotó: Kovács Erika/Napló

– Nagyszerű emberekkel dolgozom együtt a városházán, akik elkötelezettek a város iránt – fogalmazott a polgármester. Fabó Péter hozzátette, nem volt könnyű az elmúlt év senkinek, sem Balaton­almádiban, sem Magyarországon, sem a világ más országaiban. Háborúkkal, energiaválsággal, gazdasági nehézségekkel teli év áll mindenki mögött. Rámutatott, a kihívások korában élünk, s nem tehetjük meg, hogy nem adunk válaszokat a világot, az országot, a településeinket érintő problémákra. Balatonalmádi állta a sarat, és sokat fejlődött tavaly, húzta alá.

A fejlesztésekről egyebek mellett elhangzott, a Magtár és a Kolostor épületegyüttese visszakerült Balatonalmádi hatáskörébe. Szakembereik dol­goznak már, így elkezdődött a Balaton északi partja egyik fontos és egyedi kulturális központjának fejlesztése. Megújult 33 utca burkolata, a közvilágítást korszerű LED-izzókra cserélték. Önerőből felújítottak több utca- és járdaszakaszt. Folyik a Vörösberényi Kultúrház és az Egészségház energetikai korszerűsítése. A város támogatta egy új tanterem kialakítását a Györgyi Dénes Általános Iskolában. Kész koncepció alapján kiviteli tervek készülnek a Vörösberényi iskola bővítésére.

Fabó Péter polgármester rengeteg ember előtt mondott köszöntőt újévkor Balatonalmádiban
Fotó: Kovács Erika/Napló

– Igyekszünk jól reagálni az egészségügyi rendszer változásaira. Arra törekszünk, hogy az egészségházban megmaradjanak a szakrendelések, ezért folyamatosan tárgyalunk, képviseljük polgáraink érdekeit – fogalmazott Fabó Péter. Hozzátette, zajlik a demens betegek ellátását célzó pályázat megvalósítása, arra törekednek, hogy idén elérhető legyen ez a szolgáltatás az érintett családok számára.

Elmondta továbbá, 250 tulajdonost kértek meg, hogy hozzák rendbe ingatlanjuk kertjét és udvarát. Hozzátette, januárban elkészül a város első kutyafuttatója. A Szabadság utcában befejeződött az ivóvízvezeték rekonstrukciója, cél, hogy korszerűbb legyen az utca burkolata is.

Megújult a Pinkóczi temető kőkeresztje. A Városgondnokság új gépeket kapott, Balatonalmádiban kiemelten kezelik a zöldterületeket. Gyorsan felzárkóztak a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa legaktívabb városai közé, izgalmas és kreatív programokkal használták ki a lehetőségeket, köszönhetően a civileknek, önkormányzati dolgozóknak.

Fotó: Kovács Erika/Napló

Sok városfejlesztési fórumot tartottak Balatonalmádi jövőjéért, mert cél, hogy a városban élők unokái is jól érezzék majd magukat. Balatonalmádiban nagyon vigyáznak a város vagyonára, kincseire, az értékekre. Fabó Péter szólt még arról, hogy számára fontos az emberek véleménye, célja, hogy minél több helyre eljusson, és az emberekkel együtt formálják, alakítsák a város jövőjét. A belvárosban kedves gesztussal lepték meg az embereket, újév alkalmából lencsegulyással és forró teával kínálta őket Balatonalmádi önkormányzata a városközpontban lévő szökőkútnál. A 80 liter gulyást, amelyhez jelentős mennyiségű lencsét, füstölt csülköt, sertéscombot és zöldséget használtak fel, a Megfőzzük Almádit Egyesület képviseletében Márkus Ferenc, a helyi Jóbarátok halsütöde tulajdonosa készítette el. – Nekem nagyon tetszik, hogy a közösség találkozhat január elsején – vélekedett Csontos Dávid, egy helyi vendéglátóhely tulajdonosa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában