Elismerés

2024.01.08. 20:00

Az ország legszebbjei között a pápai jégpálya

A Vidéki Élet Magazin összeállította Magyarország tíz leghangulatosabb jégpályájának listáját. A felsorolásban a balatonfüredi és a szigligeti mellett a pápai jégpálya is helyet kapott.

Haraszti Gábor

A kastélypark lélegzetelállító látvány Fotó: Vidéki Élet Magazin

A magazin szerkesztői nem sorrendet állítottak fel, hanem tíz, általuk nagyon hangulatosnak ítélt jégpályát soroltak fel. 

– Akárki akármit mond, kevés annál hangulatosabb téli élményt tudok elképzelni, mint amikor befagy egy tó vagy folyó vize, és a korábbi fürdőhelyünk zúzmarás korcsolyapályává változik. Sajnos az utóbbi években nem igazán nyílt lehetőségünk természetes vizeinken korcsolyát húzva suhanni, de szerencsére így sem maradtunk csodálatos korcsolyapályák nélkül – olvasható a magazin oldalán. – A legimpozánsabb jégpályahelyszín díjáért Pápa valószínűleg joggal szállhat versenybe. Ebben a városban a téli sport szerelmeseinek ugyanis az Esterházy-kastély biztosít helyszínt. A kastélypark igazán lélegzetelállító látvány – írják. S valóban, Pápán minden adott ahhoz, hogy e téli sport szerelmesei hódolhassanak szenvedélyüknek: 800 négyzetméteren kiváló minőségű jégen lehet suhanni, a pálya melletti faházakban büfé üzemel, melynek kínálatában forralt bor, kakaó, ropogtatnivaló is szerepel. Ahogy azt Poráczky Tünde, az Esterházy-kastély szakmai vezetője korábban elmondta, hétvégente átlagosan hatszázan választják ezt a fajta kikapcsolódást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában