Morzsaparti

2024.01.14. 11:00

Az új parkhoz méltó közösségi eseményt rendeztek Berhidán

Egy úgynevezett morzsapartit szervezett a Status Quo Berhidán Csoport Simonné Cziráki Andrea és Simon Gyula vezetésével. A rendezvény az első szervezett program volt az új Lakath János parkban január 6-án, amivel „összesöpörték” a karácsonyi morzsákat.

Benkő Péter

A berhidaiak úgy gondolták, méltó módon ünneplik meg ezt a napot az eső, a hideg ellenére is

Forrás: Status Quo Berhidán Csoport

A dátum vízkereszt, epifánia ünnepe, amikor többek között Jézusnak a Jordán vizében történt megkeresztelkedésére emlékezünk. Vízkereszt a karácsonyi ünnepkör lezárása, egyben a farsangi időszak kezdete.

A berhidaiak úgy gondolták, méltó módon ünneplik meg ezt a napot az eső, a hideg ellenére is. – Úgy érzem, jó ötlet volt ez a kezdeményezés, egyrészt, mert jól érezték magukat, akik eljöttek. Meleg szeretettel, forralt borral, teával és némi harapnivalóval, zsíros kenyérrel, lila hagymával leptünk meg mindenkit. Másrészt azért, mert igazi közösségi összejövetelt kovácsoltunk az új parkban, melyet ezen a napon jelképesen és valóságosan is birtokba vettünk – mondta el lapunknak Simonné Cziráki Anikó, aki reményének adott hangot, hogy a köztér a jövőben sok rendezvénynek otthont ad majd, hiszen most már valóban büszkék rá a településen élők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában