Megújult a Kiskuti csárda és környéke

2024.01.04. 14:00

Kis kút, kerekes kút… – a tengelytörés már felejtős (képgaléria)

Korszerűvé alakított épület, igényes környezet fogadja már a Veszprémvölgyben, a Kiskuti csárda környékén kirándulókat. A beruházást az önkormányzat készíttette el a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program infrastrukturális fejlesztése részeként.

Benkő Péter

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Ahogy azt tervezték, év végére a vendéglátóegység épülete és környéke megújult. A több száz éves épület külső-belső átalakítást, felújítást kapott, többek között homlokzati hőszigeteléssel, új nyílászárókkal és tetőfedéssel látták el, kialakítottak egy, a korabeli hangulatot idéző, árnyékolt teraszt, a falra pedig új, de a múlt hangulatát őrző tárgyakat helyeztek ki. A tavaly májusban indult munkák során térkövekkel burkolták az átvezető út nyomvonalát, megkönnyítve a közlekedést, újakra cserélték a padokat, fából készült kerítést helyeztek el, a gyerekek számára pedig játszóeszközöket, csúszdát és mászókát. 

A környezetet is rendbe tették a parkot és a patakmedret kitakarítva. Betonszegéllyel látták el az épület északi kertjének határát, ezzel megakadályozva a sárlefolyást az útra. A kivitelezés összköltsége bruttó 380 millió forint volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában