Lépésről lépésre látszik a bővülés

2024.01.30. 17:30

Navracsics Tibor miniszter: híres turisztikai attrakció a sümegi vár és környéke

Az egyik leglátványosabb fejlődés történt az elmúlt 30 évben Veszprém vármegye nyugati részében a Hotel Kapitány, a fürdő és a vár révén, mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a második lovas díjátadó gála és bál alkalmából az említett szállodában, az elmúlt hétvégén.

Kovács Erika

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a lovas díjátadó gálán kiemelte: az itteni attrakció óriási értéknövekedést jelent Veszprém vármegyének

Fotó: Gyarmati László/Napló

– Jól mutatja, ha egy család elkötelezett, mint itt a Papp család, milyen fantasztikus eredményeket tud hozni – fogalmazott Navracsics Tibor. A közigazgatási és területfejlesztési miniszter kiemelte, Papp Imre és felesége 1989-ben próbálta meg a várat üzemeltetni, mely mára olyan turisztikai attrakcióvá nőtte ki magát, amely nem csak Magyarországon, hanem egész Közép-Európában, a lovasjátékok révén egész Európában ismertté vált. Így a szórakoztatás, a turizmus és a kultúra egymást segítve gyarapítja az itt élők, illetve Sümeg és a Dunántúl életét is. 

A miniszter rámutatott, az itteni attrakció óriási értéknövekedést jelent Veszprém vármegyének és Magyarországnak is, hiszen Sümeg kicsit elfelejtett városa volt az 1970-es és 1980-as évek Magyarországának. Az 1990-es évek eleje óta viszont megváltozott a helyzet a hotel és a fürdő létrehozásával, valamint a vár újjáépítésével. A miniszter méltatta a sümegi vállalkozók összefogását, a Ramasetter-ház megújítását, valamint utcák korszerűsítését. 

– Lépésről lépésre látszik a bővülés, a gazdagodás – fogalmazott Navracsics Tibor, majd megjegyezte, a Papp család a lovasprogramok révén őrzi az egyik legszebb magyar hagyományt is, mellyel hozzájárulnak Sümeg kulturális értékeinek növeléséhez, és a helyi közösségek megerősödéséhez, fenntartásához.   

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában