Iskola

2024.01.11. 08:00

Örömmel tértek vissza az alma materbe az egykori pápai diákok

A Petőfi Sándor Gimnázium idén is változatos előadásokkal és interaktív foglalkozásokkal készült diákjainak a pályaorientációs nap alkalmából. Az esemény keretében egykori petőfisek meséltek az intézményben töltött éveikről, jelenlegi munkáikról, és igyekeztek hasznos tanácsokat adni a pályaválasztáshoz.

Haraszti Gábor

Hasznos és motiváló nappal kezdték az évet a petőfisek Fotó: gimnázium

A gimnázium előadói elsősorban egykori petőfis diákok voltak, akik különböző szakterületeken dolgoznak. Az iskola célja az volt, hogy a hivatások minél szélesebb skáláját mutassák be a tanulóknak, ezzel is segítve továbbtanulásukat. Minden diák érdeklődésének megfelelően válogathatott a 13 előadás közül, a 9-10. évfolyam négy, a 11-12. évfolyam öt előadáson vett részt.

– Előadóink között köszönthettünk projektmenedzsert, orvost, idegenforgalmi szakembert, építőmérnököt, pénzügyi elemzőt, illetve pénzügyi szakembert, kibervédelmi szakembert, végzős joghallgatót – tájékoztatott Bognár Anita intézményvezető. – Hallhattuk az Állatorvostudományi Egyetem rektori tanácsadójának előadását, részt vehettek tanulóink a Pannon Egyetem környezettan szakának programján és a médiában dolgozó egykori diákunk előadásán is. Kömöcsi István tanár úr a továbbtanulásról, a pontszámításról tartott előadást az érdeklődőknek, Márkus Attila a tanulmányok okos finanszírozásáról szólt. Köszönjük előadóinknak, hogy eljöttek hozzánk, köszönjük a szervezésben és lebonyolításban részt vevők, illetve a fő szervező Kósa Anna tanárnő munkáját – mondta az intézményvezető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában