Optimisták

2024.01.07. 08:00

Összehúzzák magukat, de akkor is megoldják

A Te Számítasz Egyesület tavaly ugyan kettőt lépett előre, és bár most egyet vissza kell venniük, mégis optimisták.

Tóth B. Zsuzsa

Rücker Éva, az egyesület dolgozója a második félévre előkészített helyiségben. Január 8-tól már itt tanulhatnak a felzárkóztatásra, tanulási segítségre szoruló diákok

Forrás: Györkös József

Az történt ugyanis, hogy karácsony előtt egy héttel megérkezett a tanodába a novemberi gázszámlájuk, amely a két helyiségre vonatkozó fűtést tükrözte. A 170 ezer forintos összeg elég magasnak tűnt, pláne, hogy csupán húsz fokra fűtötték fel a helyiségeket. Csakhogy mivel egy gázcsonkon van a két helyiség, így hamar túllépték a kedvezményes határt. 

Sajnos a költségből nem lehet lefaragni, csak a következő havit tudják csökkenteni oly módon, hogy a hátsó, tavaly augusztustól bérelt helyiséget vissza kell adniuk. Bár ez visszalépés, de mivel a gyerekek számát megduplázták augusztusban, ezen nem változtatnak. Most húsz gyerkőc veszi birtokba a régi helyiséget, emiatt igencsak szervezetten kell működniük, hogy mindenki megkapja a megfelelő foglalkozást. Kicsit csendesebben, még összehangoltabban kell majd dolgozniuk, de megoldják. Sok idejük eleve nem volt szomorkodni, hogy mindent összehozzanak. A régi Palántát kitakarították, fertőtlenítették, és a húsz gyerek, a hat tanár a vezetővel, Földingné Osváth Gyöngyivel együtt birtokba vette. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában