Fejlődés

2024.01.10. 07:00

Újévköszöntő a Balatonnál: „Mi nagyon szeretjük Paloznakot”

Látványosan fejlődött tavaly is Paloznak, ahol végtelenül vendégszerető és összetartó emberek élnek, mondta Kontrát Károly országgyűlési képviselő újévi köszöntőjében Paloznakon, a Szent József házban az elmúlt hétvégén.

Kovács Erika

Az önkormányzat és a helyiek finom ételekről, süteményekről és italokról gondoskodtak

Fotó: Fülöp Ildikó

Kontrát Károly képviselő méltatta a kitűnő helyi közösséget, az egész évre jellemző színes, rendkívül gazdag programokat, rendezvényeket, a település vezetése, képviselői, valamint civil szervezetei munkáját.

– Nagyon várom minden év elején az újévi pohárköszöntőt, mert ez nem a hivatalról, hanem a paloznakiakról, Paloznakról, rólunk szól – ezt Czeglédy Ákos polgármester mondta köszöntőjében. Megjegyezte, szeretik nagyon ezt a falut, szeretnek itt élni. Mindenfélét csinálnak a maguk és mások örömére: falunapot, borversenyt, disznóvágást, kiállításokat. Aláhúzta, tovább fűzik Paloznak történetének fonalát, újabb és újabb eseményeket tesznek hozzá legjobb tudásuk szerint, olyanokat, amiket együtt élnek át. Ezzel lesznek Paloznak részévé a történések, valamint egykori és jelenlegi lakói, így mások mellett Szendi György tanító, Jutasi Irén, Steinbach István, Léber Károly, Szabó Lajos. 

– Mi mindannyian paloznakiak vagyunk. Ez az, ami igazán fontos. Az, hogy ebben a világban, amikor százféle cél, akarat és érdek feszül egymásnak, nekünk Paloznak fontos. Ez tart össze bennünket, van közös célunk, bár sokféle út vezet hozzá. Van, ki gyalogösvényen, más autósztrádán, egyedül vagy társaságban, egyenesen vagy éppen kerülőkkel, de egyfelé haladunk. Néha talán nem is látjuk meg a másikat, máskor rácsodálkozunk az ismeretlenekre, a célunk akkor is közös marad: Paloznak – hangsúlyozta a polgármester.

Az ünnepi gondolatok után szép és vidám műsort adott a Paloznaki Kórus, valamint Dervalics Róbert és Pingiczer Szilárd. Az önkormányzat és a helyiek finom ételekről, süteményekről és italokról gondoskodtak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában