Kötelező kikapcsolni

2024.02.18. 10:00

A veszprémi Dózsa-iskolában évek óta nem használhatnak mobilt a diákok

Egyre több hazai általános iskolában döntenek úgy, hogy mobiltelefon-mentessé teszik az intézményt, mivel a pedagógusok azt tapasztalják, az okostelefon káros hatással van a gyerekek közösségi életére. Az egyik legújabb ilyen intézmény az újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola, számolt be róla a napokban a Mandiner. Vármegyei általános iskolák vezetőinél érdeklődtünk.

Juhász-Léhi István

A diákoknak az iskolában ki kell kapcsolniuk a telefont

Forrás: Illusztráció/Pixabay

– A Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában a mobiltelefonok általános elterjedésével párhuzamosan kezdtük kialakítani azok iskolai használatára vonatkozó szabályokat – nyilatkozta lapunknak Lengyel Károly, az intézmény igazgatója. 

– Már közel egy évtizede, a szülők egyetértésével és támogatásával az iskola területén nem szabad mobiltelefont használni a diákoknak. Elhozhatják, de a táskájukban kikapcsolt állapotban kell tartani az eszközt. Most is van olyan osztályunk, akik maguk határoztak úgy, hogy reggel leadják az okostelefonjukat az osztályfőnöknek, mert úgy könnyebb ellenállni a kísértésnek. A szabályok, a jó példák ellenére, a mobil "csábításával" szembeni küzdelem napi feladatot ró az iskolában a pedagógusokra, és otthon a szülőkre egyaránt – jegyezte meg az igazgató. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában