Tavaszra eltűnik

2024.02.16. 18:00

Bontják a „görög falut” Balatonfüreden

Bontják Balatonfüreden az építészeti jellege miatt „görög falu” néven ismert terület épületeit, mely az utóbbi években bulihelyszínként működött. A város honlapjáról kiderül, hogy az épületek tavaszra eltűnnek.

Kovács Erika
Az épületek tavaszra eltűnnek Fotó: Kovács Erika

Arról is írnak, hogy a területen a tervek szerint közpark és lakóépületek lesznek. Mint ismert, az önkormányzat adásvétellel, illetve kisajátítással, többéves tárgyalások után megszerezte a közel négyhektáros terület tulajdonrészét. A helyi szabályozási terv szerint a területen 10 százalékos a beépíthetőség, a teljes terület felén közpark lesz, de a fennmaradó rész felén is zöldfelületet kell biztosítani a kisvárosias besorolás szerint. A görög falu építése 1993-ban kezdődött. Az eredeti funkció hamar megbukott, az új üzemeltetők sem hoztak változást. A faluból Annagora Park, majd Sundance Park lett, később SunCity néven lett ismert. Balatonfüreden régóta tervezték a terület felszámolását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában